Elke twee jaar maakt de gemeente de wijk- en buurtmonitor. De wijk- en buurtmonitor geeft inzicht in hoe het gaat met de wijken, dorpen en buurten in de gemeente 's-Hertogenbosch. Aan de hand van een profieltaart ziet u in één oogopslag de huidige situatie of ontwikkelingen op diverse thema's. Het laat zien wat er goed gaat, en op welke onderwerpen een wijk of buurt zich verder kan ontwikkelen.
In deze nulmeting van de monitor Talentontwikkeling staan cijfers over onder andere onderwijs, opvoeding, jongerenparticipatie en gelijke kansen. Met de monitor Talentontwikkeling worden de komende jaren de resultaten van het beleid op het gebied van Talentontwikkeling inzichtelijk gemaakt. Daarnaast staan in deze monitor basiscijfers over jeugd op wijk- en buurtniveau, zoals cijfers over demografie en sociaal-economische status.
In deze nulmeting staan cijfers die inzicht geven in de startsituatie van de vijf programmalijnen van het programma Jeugdhulp. Het gaat onder andere over toegankelijke hulp, passende hulp en veilig opgroeien. Met de monitor worden de komende jaren de resultaten van het programma Jeugdhulp inzichtelijk gemaakt.
In deze monitor vindt u informatie over de economische ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch, aan de hand van zeven thema’s. De monitor wordt jaarlijks geactualiseerd.
In het Dashboard Wonen vind je informatie over de woningvoorraad in de gemeente 's-Hertogenbosch, ontwikkelingen in de sociale huur- en koopwoningmarkt, woningproductie, energielabels en belangrijke demografische trends.
De zorgmonitor geeft inzicht in het gebruik van ondersteuning en hulp in het sociaal domein door inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het gaat onder andere over basisondersteuning en hulp via de Jeugdwet en Wmo.
Met het project TOP-tijd wil de gemeente kinderen nieuwe ervaringen laten opdoen en gelijke kansen creëren voor alle kinderen. Reguliere schoolactiviteiten worden daarom aangevuld met activiteiten op het gebied van o.a. kunst & cultuur, sport & bewegen en wetenschap & techniek. De gemeente wil graag inzicht in de meningen over TOP-tijd en het effect van TOP-tijd voor de kinderen. Daarom is eind 2024 een meting gehouden onder ouders en leerlingen op de zes basisscholen waar TOP-tijd wordt aangeboden. De resultaten zijn verwerkt in een rapport en deze infographic.
De monitor sociaal domein verschijnt iedere twee jaar en gaat over de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen het sociaal domein in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het gaat over diverse onderwerpen zoals gezondheid, eenzaamheid, vrijwilligerswerk, onderwijs, jeugdhulp en armoede. De gemeente gebruikt deze monitor om haar lange termijn ambities op het sociaal domein te monitoren. Ook biedt de monitor inzicht in ontwikkelingen waar de gemeente eventueel met toekomstig beleid op kan inspelen.
Met het project TOP-tijd wil de gemeente kinderen nieuwe ervaringen laten opdoen en gelijke kansen creëren voor alle kinderen. Reguliere schoolactiviteiten worden daarom aangevuld met activiteiten op het gebied van o.a. kunst & cultuur, sport & bewegen en wetenschap & techniek. De gemeente wil graag inzicht in de meningen over TOP-tijd en het effect van TOP-tijd voor de kinderen. Daarom is eind 2024 een meting gehouden onder ouders en leerlingen op de zes basisscholen waar TOP-tijd wordt aangeboden. De resultaten zijn verwerkt in dit rapport.
Dit onderzoek geeft inzicht in de mate waarin volwassenen sporten en bewegen en tevreden zijn over de sportvoorzieningen in de gemeente. Het onderzoek wordt gebruikt om de effecten van het sport- en beweegbeleid te monitoren. Ook geeft het onderzoek inzicht in ontwikkelingen waar de gemeente mogelijk met toekomstig beleid op kan inspelen.